//WordPress hidastelee

WordPress hidastelee

Onko WordPress -sivustosi hidas?

WordPress sivun avautumiseen vaikuttaa pääsääntöisesti kaksi asiaa.

1. Aika, mikä palvelimella menee näytettävän sivun luomiseen.

Kun käyttäjä tulee verkkosivuille, palvelimen täytyy ikään kuin rakentaa sivu, joka käyttäjän selaimelle tuodaan. Selain ymmärtää vain HTML -muotoista sisältöä, joka palvelimen pitää rakentaa jokaisella kerralla kun sivua katsotaan. Sivu rakennetaan tietokannasta haettavilla sisältö- ja asetustiedoilla sekä erilaisilla PHP-funktioilla. Yhden sivun lataaminen vaatii monta tietokantakyselyä ja funktion suorittamista. Se vaatii palvelimelta resursseja ja aikaa.

Tämän ajan pienentämiseen on mahdollista käyttää WordPressille tehtyjä liitännäisiä, jotka rakentavat HTML -sivut valmiiksi välimuistiin ja valmiit HTML -sivut ladataan käyttäjän selaimelle. Tämä nopeuttaa sivuston toimintaa yleensä huomattavasti. On mahdollista käyttää myös tehokkaampia, erityisesti WordPressille tarkoitettuja palvelimia.

2. Aika, joka menee tiedostojen lataamiseen palvelimelta käyttäjän koneelle

Kun palvelin on sivun luonut, ladataan siellä oleva sisältö käyttäjän koneelle. Ladattavan datan määrä koostuu itse HTML -sivusta, CSS- ja JavaScript -tiedostoista sekä sivulla olevista kuvista ja videoista.

Itse HTML -tiedosto on yleensä pieni. Javascript -tiedostot määrittävät käyttäjän selaimella tapahtuvan toiminnallisuuden. Jos sivulla ei käytetä Javascript -tiedostojen toiminnallisuutta, ne ladataan sivulle turhaan.

Suurin ladattava datamäärä tulee yleensä kuvista ja videoista. Kuvatiedostojen pienentämiseen on kaksi tapaa. Kuvan resoluutio pitäisi rajata siihen, mikä sen koko sivulla on isoimmillaan. Ei kannata esimerkiksi henkilökuvissa käyttää 2000 pikseliä leveitä kuvia, jos ne on sivulla vain 200 pikselin levyisenä. Kuvan pienentäminen oikeaan kokoon yleensä parantaa myös sen laatua sivulla. Toinen tapa pienentää kuvan kokoa on pakata sitä enemmän. JPG -kuvien pakkaustasoa voidaan säätää. Isoissa kuvissa tiedostojen koko voidaan monesti pudottaa neljäsosaan ilman, että kuvassa huomataan mitään eroa.

Latausaikaan vaikuttaa oleellisesti myös verkkoyhteyden nopeus. Sekä kävijän internet-liittymän nopeus että palvelimen päässä olevan yhteyden nopeus.

Tarvitko apua WordPress -sivuston nopeuttamiseen?

Kirjoittanut |2018-01-24T13:10:41+02:00tammikuu 19th, 2018|Categories: Blogi|0 Kommenttia

Tietoa kirjoittajasta:

Jätä kommentti