Lucci logo

Taulukkojen hallinta

Voit lisätä taulukon sivullesi klikkaamalla  "Lisää taulu" valikosta. Julkaisujärjestelmä on asettanut taulukolle muutamia perusasetuksia, joita voit muuttaa halutessasi. Voit "Taulun ominaisuudet" -ikkunassa valita kuinka monta riviä ja saraketta haluat taulukkoosi. Voit myös valita leveyden, joka julkaisujärjestelmässä on automaattisesti asetettu kokoon 500 px. Voit asettaa myös prosentuaalisen mitan, esimerkiksi 80%.

"Rajan paksuus" -kohdassa voit valita onko taulukollasi rajaviivat. Arvo "0" varmistaa, että taulukollasi ei ole näkyviä rajoja. "Solujen väli" kohdassa voit pikseleinä valita sen, kuinka paljon ilmatilaa on taulukon tietojen välissä.

Taulukkoon voit syöttää tekstiä klikkaamalla hiirellä ensin sitä solua, jonne haluat tekstiä kirjoittaa. Voit lisätä myös kuvia taulukkoosi. Pääset muokkaamaan jälkikäteen taulukon ominaisuuksia klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä taulukkosi sisällä ja valitsemalla vaihtoehdon "Taulun ominaisuudet".

 

Solujen ominaisuudet

Voit muokata solujen ominaisuuksia valitsemalla ensin kokonaisen rivin, sarakkeen tai taulukon liu'uttamalla hiiren vasen näppäin pohjassa. Klikkaa sitten hiiren oikeaa näppäintä ja valitse avautuvasta valikosta "Solu -> Solun ominaisuudet".

"Solun ominaisuudet" -ikkunassa voit määritellä solun leveyden ja korkeuden pikseleinä tai prosentteina. Voit myös kohdistaa solun sisällön horistontaalisesti vasemmalle, oikealle tai keskelle sekä vertikaalisesti ylös, keskelle, alas tai alas (tekstiin). Tekemäsi muutokset tulevat niihin soluihin, jotka olet klikannut aktiiviseksi ennen tätä vaihetta.

 

Rivin lisääminen taulukkoon

Voit lisätä rivejä jälkikäteenkin, kun klikkaat hiiren oikeaa näppäintä solussa ja valitset "Rivi -> Lisää rivi yläpuolelle / Lisää rivi alapuolelle". Vastaavasti voit poistaa rivin valitsemalla "Poista rivit". Samaan tapaan voit myös lisätä tai poistaa soluja ja sarakkeita.

 

Mallitaulukot

 

Mallitaulukko 1 Solu 2 Solu 3 Solu 4
Solujen väli 20 px. ja leveys 25%. Taulukon reunan arvo on "1".    
  Voit lisätä taulukkoosi myös kuvia    
  Kuvien lisäämisen lisäksi voit paremmin kohdistaa kuvia ja tekstiä taulukon avulla.  
Tässä taulukossa ei ole horistontaalisia eikä vertikaalisia kohdistuksia määritettyinä.   Huomaat tästä taulukosta helposti sen, miten teksti käyttäytyy, kun soluihin ei ole määriteltynä horisontaalista eikä vertikaalista kohdennusta toisin kuin Mallitaukossa 2.  

 

Mallitaulukko 2  
Mallitaulukossa on julkaisujärjestelmän oletustiedot, paitsi solujen sisennysarvo on 20 px ja rajan paksuus "0" Taulukkojen avulla voit luoda helposti myös tapahtumakalenterin, jos toimintasi on pienimuotoista.
Taulukossa on "Solun ominaisuudet" valikosta valittu horistontaalinen kohdistus vasemmalle ja vertikaalinen kohdistus ylös. Kun taas tarvitset ajanvarauskalenterin, ota toki yhteytä palveluumme 045 112 4266.

 

Chrome Firefox Explorer Opera Safari