Lucci logo

Tervetuloa käyttämään Lucci.fi -julkaisujärjestelmää!

Olemme koonneet sivulle perusasioita julkaisujärjestelmän käytöstä. Valikon symboleihin voit tutustua Valikko-sivulla. Nettisivu näyttää hieman erilaiselta julkaisujärjestelmässä, kuin mitä se on varsinaisella sivulla. Esimerkiksi teksti ja otsikot ovat määriteltyjä nettisivujesi koodiin, joten suosittelemme tekemään muutoksia kirjasimiin ja niiden värityksiin harkitusti!

Suosittelemme sekä uusia sivuja luodessa että sivuja muokatessa käyttämään esikatselu-toimintoa ennen julkaisua.

 

Rivinvaihto vs kappaleenvaihto

Painamalla shift + enter saat rivin vaihdon, kun taas painamalla pelkästään enter saat kappaleen vaihdon.

 

Tekstin kopiointi

Voit kopioida toisesta dokumentista tekstiä kotisivullesi. Klikkaa Liitä tekstinä -nappulaa valikosta ja eteesi avautuu ikkuna, jonne voit liittää tekstisi näppäinyhdistelmällä ctrl+v ja painamalla ok.

 

Uusien sivujen lisääminen

Voit lisätä kokonaan uusia sivuja julkaisujärjestelmän vasemman reunan sivuluettelon alapuolelta löytyvän Lisää sivu -nappulan avulla. Klikkaa nappulaa, jonka jälkeen alapuolelle ilmestyvään tilaan voit kirjoittaa uuden sivusi nimen. Klikkaa lopuksi nappulaa Lisää.

Kun haluat lisätä alasivun jonkun pääsivun alle, huolehdi ensin, että pääsivu on valittuna, sillä alasivu tulee aina sen sivun alle, joka on aktiivisena linkkivalikossasi. Klikkaa Lisää alasivu -nappulaa, jonka löydät valikkorivin yläkentästä. Klikkaa nappulaa, jonka jälkeen voit kirjoittaa alasivusi nimen ilmestyvään tilaan. Klikkaa lopuksi nappulaa Lisää.

 

Sivujen julkaisu

Huomaat, että julkaisujärjestelmän yläkentästä löytyy kohta Sivu julkaistu, jonka tila on joko Ei tai Kyllä riippuen siitä, onko sivu julkaistu. Muokkaustilassa voit klikata pois ruksin, jos haluat, ettei sivu näy valikossa. Voit kuitenkin linkittää sivulle joltain muulta sivultasi.

 

Otsikointi

Hyvä otsikointi parantaa hakukonenäkyvyyttäsi. Väliotsikoilla helpotat myös nettiluettavuutta, sillä ihmisen silmä lukee näytöltä paremmin tekstiä, jossa on väliotsikoita, listoja, kuvia, kappalejakoja jne jaksottamassa varsinaista tekstiä. Tekstistä ei kannata koskaan tehdä liian pitkää.

Otsikointi tapahtuu valitsemalla teksti, josta haluat otsikon, sekä valitsemalla Muotoilu -valikosta sopiva otsikkotyyppi. Huomaathan, että Muotoilu -valikon päällä voi lukea myös Normaali.

Chrome Firefox Explorer Opera Safari