Lucci logo

GOOGLE-MAINONTA

Google-mainonta tarkoittaa sitä, että google näyttää mainoksesi kun hakusanoissa on sinun mainoksellesi määritelty hakusana. Kun käyttäjä klikkaa mainostasi, maksat siitä tietyn summan.

Google saattaa näyttää sivustosi myös ilmaiseksi eli niin sanotuissa luonnollisissa hakutuloksissa, johon voi pyrkiä sivuston hakukoneoptimoinnilla. Hakutulosten kärkeen ei kuitenkaan pääse hetkessä ja suosituilla hakusanoilla kärkeen pääseminen saattaa olla vaikeaa pitkälläkin aikavälillä.

Silloin voit maksaa Googlelle siitä, että sivustosi näkyy halutuilla hakusanoilla.

Esimerkiksi Datatarvike.com verkkokauppa ei löydy kovinkaan hyvin luonnollisista hakutuloksista haulla "isänpäivä", joten isänpäivän alla voidaan laittaa maksettu mainos, jolla sivusto saadaan näkymään lahjaideoita hakeville äideille.

Lapsellinen.fi -sivusto on tarjonnut mainoksesta Googlelle suuremman summan, joten heidän mainos näkyy ylhäällä ensimmäisenä.

Hakukonemainonnassa maksetaan yleensä siitä, että kävijä klikkaa mainostasi. Mainonnalle määritetään päiväkohtainen maksimibudjetti, jolloin kulut eivät pääse karkaamaan. Klikkauksen hinta riippuu hakusanasta, halutuilla hakusanoilla klikkaukset ovat kalliimpia ja harvinaisemmilla sanoilla halvempia. Myös klikkauksen maksimihinta voidaan määrittää. Mitä enemmän maksetaan, sitä ylempänä mainos näkyy.

Voit itse määrittää kokonaisbudjetin, jolla haluat mainostaa.

Google-mainontaa kannattaa kokeilla!

Chrome Firefox Explorer Opera Safari